FR
NL

Een zaak overlaten: een inzet van professionelen

Gezien de huidige economische conjunctuur en de instabiliteit van de zakenwereld waar men zich in bevindt, zijn er tegenwoordig talrijke zaken te koop. Elk uur zijn er winkels die hun zaak openen en elk uur zijn er ook die sluiten. Ten gevolge: Gezien de belangen die op het spel gezet worden, is de overdracht van ondernemingen een zaak voor professionelen geworden waar geen plaats meer is voor improvisatie. U wenst uw zaak over te laten? Contacteer ons ! Wij hebben reeds 35 jaar ervaring die wij met u willen delen.

Ik wil mijn zaak overlaten

Een zaak overlaten: verschillende redenen

Hoe kan men uitleggen dat er vandaag de dag zoveel advertentie’s zijn van zaken die te koop staan ? Er zijn meerdere redenen die een ondernemer motiveren om zich te scheiden van zijn zaak. Zelfs al heeft hij zich jarenlang ten volle 100% ingezet. Soms zelf een leven lang!

De eerste reden is de minst aangename: het einde van een avontuur wegens economische reden. Men moet enkel verkoop faillisement België typen op google om de vreselijke statistieken op te merken betreffende de faillissementen in het Koninkrijk.

De tweede reden is gelinkt aan het einde van de loopbaan. De zelfstandige in kwestie heeft zich lang met hart en ziel ingezet in zijn activiteit, en op een dag zegt hij ‘’stop”! Op dat moment hoopt hij het beste profijt uit de overlating van z’n zaak of onderneming te halen.

De overlating van een restaurant behoort in het algemeen tot deze categorie. Al betreft het een restaurant met één ster, of een eetcafé uit de buurt, het stelt een groot deel van het leven van z’n eigenaar voor. Als dit uw geval is, dan is het waarschijnlijk uw droom dat uw kinderen de zaak overnemen. Maar dit is niet altijd mogelijk. Dus is het verkrijgen van de beste meerwaarde en de gepassioneerde koper, een oplossing om vreedzaam van uw pensioen te genieten.

Als verdere reden, is er ook de vermoeidheid die gebonden is aan de ontwikkeling van een ondernemingsactiviteit. Er zijn sommige mensen die heel hun leven inzetten in hun business en anderen die nood hebben aan nieuwigheid en vernieuwing na X aantal jaar. Dat is logisch.

Een vierde belangrijke uitleg bestaat uit het overdragen van een zaak om een financiële waardevermeerdering te realiseren. Een bedrijf verkopen op het moment dat de zaak een top rentatabiliteit heeft, kan belangrijke financiële opbrengsten genereren voor de eigenaar.

De overdracht van ondernemingen: een cruciale stap

Er bestaan uiteraard nog andere redenen – min of meer toegegeven door de betreffende personen – die het belangrijk aantal transactie’s verklaart m.b.t. de overdracht van ondernemingen in de 21ste eeuw. En dat is heel normaal: voor elke zaak is er een ondernemer. En elke ondernemer heeft zijn eigen profiel, waarden en belangen !

Wat men zeker moet onthouden is dat de verkoop en aankoop van zaken (of ondernemingen in de brede zin) een grote inzet is geworden in het moderne economische leven.

Enerzijds een menselijke en financiële inzet voor de verkoper en de aankoper, anderzijds een economische en sociale inzet voor de betreffende regio.

Wie inzet zegt, zegt ook meer en meer een zaak voor specialisten. Tijdens deze cruciale stap, willen zowel de overlaters als de overnemers steeds meer geadviseerd en verdedigd worden in hun belang. Sinds meer dan 35 jaar is dit het werk van Argus Benelux. Om meer informatie te verkrijgen betreffende onze klantgerichte begeleiding, kan u ons vrijblijvend contacteren.

}