FR
NL

ARGUS Handelszaken en Ondernemingen


1. Wie zijn wij :

Argus Handelszaken en Ondernemingen is een onderdeel van de Frans groep ICF ( immobilier, commerce et franchise ) Onze groep geniet, als grootste speler op de Franse markt in overnamebegeleiding sinds 1971, het vertrouwen van de bedrijfswereld. Deze kennis en kunde van het moederhuis werd in 1995 naar België overgebracht. Sindsdien hebben we reeds van meer dan 10.000 winkeliers en ondernemers het vertrouwen gekregen om hun te begeleiden tijdens een van de moeilijkste stappen in hun carrière.


2. Argus is er voor u :

In de meeste gevallen is de verkoop van u bedrijf een éénmalige gebeurtenis. Daarom is het raadzaam een stabiele betrouwbare partner te kiezen. Argus laat u genieten van 24 jaar ervaring op de Belgische en 17 jaar ervaring op de Nederlandse markt. Deze continuïteit wordt gehonoreerd door zowel kopende als verkopende partijen. Jaarlijks behandelen we meer dan 1.500 dossiers in de Benelux.


3. U wenst een onderneming te kopen :

Bent u als manager, kaderlid of als jonge starter op zoek naar een voor u geschikte winkel of KMO? Om uw persoonlijk objectief te kunnen realiseren biedt Argus u een ruim aanbod van diverse activiteiten met tal van opportuniteiten. Binnen het KMO segment wordt expansie meer en meer gerealiseerd door overnames. Synergiën zoeken is de drijfveer van de hedendaagse actieve ondernemer. Bekijk ons actuele aanbod, indien u permanent op de hoogte wenst te blijven van de evoluties in ons aanbod kan u zich inschrijven voor onze e-mail alerts.


4. De omgekeerde zoekopdracht :

Door onze jarenlange stabiele marktpositie is Argus een autoriteit geworden op de overnamemarkt. Als marktleider in de overnamesector genieten wij een aanzienlijk vertrouwen van investeerders, kopers, boekhouders en accountants. Daarom worden we vaak gecontacteerd met de vraag naar een bepaalde economische activiteit in een bepaalde regio. Vanuit deze vraag gaan wij dan aan de slag op zoek naar een bedrijf ter overname. Dit kan zowel door middel van mailings, e-mailings als telefonisch contact.


5. Een intensieve zoekopdracht :

Zodra wij een bedrijf gevonden hebben stellen we dit voor aan potentiële kopers / investeerders. Om de slaagkansen van het verkoopproject te vergroten gaan we actief op zoek naar meerdere kandidaat kopers en dit via diverse kanalen. Tijdens dit zoekproces is discretie natuurlijk een prioriteit. De formule van Argus, aangaande het behoud van de discretie, is uniek in de overnamewereld.


6. Onze expertise ter uwer diensten :

Als marktleider in het te koop stellen van handelszaken en ondernemingen in de Benelux bieden wij u een enorme expertise aan. Tijdens ons vertrouwelijk onderhoud adviseren wij verkopers aangaande een marktconforme prijsstelling. Gedurende onze zoekopdracht en tijdens de onderhandelingsfase staat een team van experts ter uwer beschikking. Deze adviseren u alvorens een beslissing en of een deelbeslissing te nemen. Kortom wij laten niets aan het toeval over !


7. Waardebepaling van uw zaak :

In het kader van een daadwerkelijke verkoopintentie, wordt iedere door ons te koop gestelde zaak, door een van onze lokale experts geëvalueerd. Afhankelijk van het object en de beschikbare gegevens gaan zij aan de slag. Hiervoor maken we gebruik van meerdere parameters. Vertrekkende van de intrinsieke waarde gebaseerd op de immateriële, materiële en vlottende activa. Vermeerdert met de goodwill rekening houdend met de ebitda en de eventuele kwetsbaarheid van de onderneming. Doch steeds rekening houdend met de return on investment. Tijdens dit vertrouwelijk onderhoud komen alle facetten voor een geslaagde overname aan bod.

}