FR
NL

Bedrijf te koop:
hoe kan u snel een koper vinden?

Het is officieel: uw bedrijf staat te koop. Nadat u urenlang heeft nagedacht, heeft u een keuze gemaakt en u wilt zeker niet terugkrabbelen. Uw doel: zo snel mogelijk een koper vinden die alles wilt overnemen en duurzaam wilt verder opbouwen.

Hoe wordt een ondernemer in het algemeen gekenmerkt? Zijn besluitvaardigheid. Ook als hij beslist heeft om zijn bedrijf te koopte zetten, wilt hij dat het snel gaat. Hij wilt nutteloze vragen en aarzelingen beperken. Hij zoekt efficiëntie! U toch ook? Dat is onze filosofie bij Argus Handelszaken en bedrijven: de verkoop van uw commercieel activiteit vergemakkelijken op elk verkoopsniveau.

De verkoop van een onderneming: de bijzonderheden

Hoe wordt de verkoop van een commercieel bedrijf gekenmerkt?

Al gaat het over een multinational, een kleine zaak of een BVBA die te koop staat, het voorwerp van deze handeling moet "levendig" zijn.

Bij de overlating van een bedrijf, verkoopt u natuurlijk materiële elementen ( zoals machines, meubels, camionnetten, auto’s, enz.) Maar ook minder tastbare elementen, zoals de know how, processen, de uitbating van een merk, licenties, enz. En vaak ook mensen… uw werknemers!

Ten gevolge daarvan is de correcte waardebepaling voor de verkoop van al deze elementen niet eenvoudig. Ook zijn die elementen in constante beweging tijdens de verkoopprocedure.

U heeft een bedrijf te koop in België: terwijl u een koper zoekt, is deze actief op de Belgische, Europese of internationale markt die ook evolueert. Uw machines verslijten zich, uw procedures evolueren, uw activa daalt of stijgt, uw team verandert, de concurrentie beweegt, enz.

Dus u kunt maar beter de verkoopsprocedure van uw bedrijf niet rond laten slingeren. Maar wel zo snel mogelijk de goede koper vinden eens u de beslissing heeft genomen en alle voorwaarden heeft bepaalt betreffende de verkoopstransactie.

Hoe kan u het verkoopsproces van een bedrijf versnellen?

In 35 jaar ervaring in het overlaten van ondernemingen bij Argus, hebben wij vaak hetzelfde fenomeen ondervonden. Veel ondernemers proberen in eerste instantie hun onderneming zelf over te laten.

Ten gevolge verliezen ze enorm veel tijd bij het zoeken van een goede koper. Gedurende deze verloren tijd, verwaarlozen ze het beheer van hun zaak die nochtans zijn positie op de markt moet verdedigen. Door het tijdsverlies kan de onderneming snel waarde verliezen.

Gezien de problemen die ze ondervonden hebben om hun zaak te verkopen zoals ze het wensen, kloppen ze in tweede instantie aan bij professionelen in de overlating van bedrijven.

Het is een nutteloze energie- en geldverspilling! Uw onderneming is waardevol. Dag na dag, jaar na jaar heeft u die opgebouwd. Waarom zou u daar dan een deel van riskeren bij de overlating?

Gezien het levendige en veelzijdige karakter van een onderneming wilt u daadwerkelijk begeleid worden door specialisten bij de overlating van uw bedrijf. Het is de beste manier om het jarenlange potentieel maximaal te laten rentabiliseren.

L’unEén van onze adviseurs kan erover spreken met u. Contacteer ons vrijblijvend.

Om verder te gaan, kan u dit ook lezen:

- Hotel te koop: hoe kan u de beste koper vinden.