FR
NL

U heeft een café in Brussel dat u wenst te verkopen ?

U kent het principe van vraag en aanbod. Hoe meer kopers geïnteresseerd zijn in een aanbieding in een bepaald geografisch gebied, hoe beter het wordt verkocht. Daarentegen hoe meer aanbod beschikbaar is voor dezelfde gevraagde hoeveelheid, hoe moeilijker het is om uw zaak te verkopen tegenover een andere.

Het is hetzelfde principe als een restaurant verkopen. Concreet, als u een café verkoopt in Brussel, heeft u gemerkt dat potentiële kopers niet uit de lucht vallen. Gelukkig is er een oplossing om dit met vertrouwen en discretie uit te voeren.

Argus Benelux heeft een database met meer dan 10.000 potentiële kopers. Natuurlijk is deze informatie vertrouwelijk en reikt ze heel België en vele sectoren. U vindt er uw kopers in Brussel.

contacteer ons om de beste kopers te ontdekken

Waarom verkoopt u uw café ?

Er zijn verschillende redenen voor de verkoop van uw café. Misschien wilt u profiteren van een welverdiend pensioen. Of wenst u een andere activiteit te ontdekken en u ook zo professioneel voor inzetten. Of een familiaal evenement zorgt ervoor dat u zich moet scheiden van uw café.

Hoe dan ook, wij moedigen u aan en helpen u om de beste solvabele koper te vinden. Als marktleider in België hebben we het grootste aantal potentiële kopers.

Café, bar en taverne te koop in Brussel

In feite praten we vaak over café, maar ook over taverne, bar of zelfs brasserie. Maar wat is het verschil? Deze vraag lijkt misschien onbeduidend voor u maar het is belangrijk om uzelf de vraag te stellen hoe potentiële kopers uw zaak zullen noemen. Waar zoeken ze precies naar?

Wat is een café?

Naast koffie en koffiebonen, betekent ‘café’ een zaak waar zowel alcoholische als non-alcoholische dranken en snacks worden geserveerd. U kan er geen complete maaltijd nemen. Het gaat vooral over chips, wafels, worsten… of misschien zelfs soep of een croque-monsieur.

Het stamcafé, zoals het vaak wordt genoemd, is een plek die wordt bezocht door stamgasten en mensen uit de nabije regio die met elkaar willen spreken, of ze nu over voetbal praten, hun laatste ervaring delen met elkaar of om een meer cultureel aspect op te roepen.

Wat is een bar?

Wanneer men spreekt over een bar dan kan men denken aan een toog. Maar het is ook een ontmoetingsplaats waar men iets gaat drinken met vrienden.

Vandaag de dag is er de opkomst van de wijnbars. Zoals de naam het zegt, het zijn in principe zaken die gespecialiseerd zijn in de verkoop van wijnen. Het gaat over het proeven van wijn. Deze wijnbars worden meestal bezocht door werkcollega’s na de kantooruren of door vrienden in de avond.

Ook spreekt men over een ‘barman’. Wat afkomstig is van het Engels: de man van de bar.

In zowel bars of cafés worden vaak kaartspellen gespeeld. Daardoor worden het ontspannende plekken.

Wat is een taverne?

In België is een taverne in het algemeen een plaats waar men iets kan eten en waar men special bieren kan proeven. U kan er trappistenbieren, bieren van hoge kwaliteit en ... lokale bieren van microbrouwerijen vinden.

In tegenstelling tot een café of bar biedt de taverne een completere maaltijd aan. Van spaghetti bolognese tot een driegangenmenu, er is voor elk wat wils. Specifieke maaltijden voor kinderen zijn ook beschikbaar.

Het feit dat u er een eenvoudig drankje kunt drinken of van een maaltijd kunt genieten, maakt dit er een vriendelijke plek van waar men elkaar in groep kan ontmoeten: families, vrienden en collega's.

U onderscheidt nu beter deze begrippen en u weet of u een taverne, een bar of café verkoopt. Neem in elk geval contact met ons op pourom uw aanpak te vergemakkelijken en profiteer van gratis advies.

Indien u meer informatie wenst, weet dat er andere handelaars uit uw sector dezelfde verkoopsstappen ondernemen. Ontdek:

- De goede koper voor zijn hotel die te koop staat

- De beste overnemer voor zijn broodjeszaak dat te koop staat

}